Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Dzięki niemu dzieci mają energię do nauki, lepiej koncentrują się podczas lekcji i mają siłę do zabawy. To najlepszy start w nowy dzień. 8 listopada została przeprowadzona akcja w ramach obchodów Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania (ang. „European Day of Healthy Food and Cooking”).
Dla członków SU, był to wyjątkowy dzień. Od wczesnych godzin, mieli zadanie przygotować dla całej społeczności uczniowskiej- wyjątkowe śniadanie! Śniadanie, które miało dostarczyć wszystkim energię do pracy, zabawy i nauki. Uczniowie z entuzjazmem uczestniczyli w podjętej akcji. Zaangażowali się w nią także nauczyciele i pracownicy szkoły, wyrażając aprobatę oraz uznanie dla takich działań. Na stole znalazły się kolorowe, apetyczne i przede wszystkim pełnowartościowe kanapki i jogurty z musli. Zapach roznosił się po całej szkole. Było wesoło, smacznie i sympatycznie. Najmłodsi uczniowie nie bali się próbować nowych smaków. Takie śniadanie było dla nich prawdziwą frajdą. Na twarzach promieniał uśmiech i zachwyt..
Nieoceniona okazała się pomoc uczennic z Samorządu Uczniowskiego, które wykazały się dużą pomysłowością i umiejętnościami kulinarnymi. Wyczarowały prawdziwe dzieła sztuki, które szybko znikały z talerzy. Śniadanie było przepyszne, urozmaicone, niecodzienne …uuuhm palce lizać!